KNJIGA
BOOK

Ulice, toponimi i sveštenici sa prezimenom Maletić
Ulice sa prezimenom Maletić
Jasenovo: Ulica Đorđa Maletića. 
Sremska Mitrovica: Ulica Dr. Nebojše Maletića, Ulica Dr. Slobodana Maletića u zoni IV. Bogatić: 
Lešnica:Ulica Milana Maletića, Gliše Maletića  Ulica Braće Maletića. Banovo Polje: Ulica Gliše Maletića 

Ko je Gligorije-Gliša Maletić:
19. avgusta 1941.godine, šef železničke stanice iz Dublja izvestio je partizane, prema obaveštenjima koja dobio telefonom od svog kolege iz Loznice, da su Nemci pošli iz Loznice za Šabac s četiri kamiona. Odmah posle ovog obaveštenja krenula je četa Gliše Maletića sa trideset partizana i dva puškomitraljeza da sačeka Nemce u zasedi između Duvaništa i Slepčevića. Ali, četa se nije bila čestito ni rasporedila. a već su naišla četiri kamiona pokrivrena ceradama i puna Nemaca. Partizani su odmah otvorili žestoku mitraljesku i puščanu vatru. Dok su se kamioni zaustavljali i Nemci iskakali iz njih da bi prihvatili borbu, pretrpeli su osetne gubitke. Razvila se žestoka borba. Nemaca je bilo više i bili su bolje naoružani. Odmah su zauzeli položaj s druge strane puta i počeli da opkoljavaju partizane. Tada je stigao i komandant odreda sa dve čete partizana. On je bio obavešten da je Glišina četa napravila zasedu Nemcima. Pridošli partizani odmah su napali Nemce s desnog krila. Borba je trajala sve do 17 časova, kada su Nemci počeli da se povlače prema Šapcu. Naši ih nisu mogli dalje goniti. U ovoj borbi Nemci su imali 12 mrtvih i veći broj ranjenih. Sve su ih natovarili na kamion i odvezli u Šabac. Uništena su i dva nemačka kamiona. Partizani su imali 7 mrtvih i 9 ranjenih. Poginuo je i komandir čete Gliša Maletić, kovački radnik, a ranjen je Milorad Petrović Ujka, dugogodišnji politički zatvorenik u Sremskoj Mitrovici. 
Ustanak naroda Jugoslavije 1941.Podrinjski partizanski odred, period do Prve Neprijateljske Ofanzive. Zbornik I/l, str. 405.
1 Zbornik dokumenata i podataka o narodnooslobodilačkom ratu jugoslovenskih naroda, izdanje Vojnoistorijskog instituta JNA, — tom I; knjiga 1, str. 40, (cit. Zbornik I/l 40).
Maletići sveštena lica
1. 1858/59. Obnovljen je manastir u Grabovcu kod Obrenovca, podignuta crkva i konak. Duhovnik manastira od 1953.god. do 1960.god. bio je Stevan Maletić.
2. Mihajlo Maletić je 1933.godine bio sveštenoslužitelj u Ruskoj pravoslavnoj crkvi sv. Nikola Church, Chisholm, MN.
3. Strahinja Maletić je bio sveštenoslužitelj u Americi, Alikvipi Pensilvanija (blizu Pitsburga).
Preživeo je strahote logora “Goli Otok”. Umro je u 92.godini života u Beogradu.
4. Paroh: protojerej Ranko Maletić, rođ. 1951.g. u s. Velika Ilova, opština Prnjavor, od oca Obrada i majke Radojke rođ. Simić. Završio bogosloviju Sv. Arsenija u Sremskim Karlovcima 1972.g. 
5. Protonamjesnik Dragomr Maletić, rođ. 1952.g. u s. Velika Ilova, opština Prnjavor, od oca Dragoljuba i majke Grozdane rođ. Stevanović. Završio bogosloviju Sv. Tri Jerarha u man. Krki 1973.g. Prvi je započeo otkopavanje i potragu za manastirom Osovica daleke 1994.godine.
6. Protojerej Radomir Maletić, rođ. 1952.g. u s. Velika Ilova, opština Prnjavor, od oca Dragoljuba i majke Grozdane rođ. Stevanović. Završio bogosloviju Sv. Tri Jerarha u man. Krki 1973.g. 
7. Protojerej stavrofor Vid Maletić, paroh u penziji; rođ. 1942.g. u s. Grabik Ilova, opština Prnjavor, od oca Mitra i majke Ristane rođ. Kovačević. Završio bogosloviju Sv. Save u Beogradu 1963.g. 
8. Protonamesnik Zoran Maletić u Starčevu služi u hramu Svetog Pantelejmona.
9. Kada je arhimandrit Nikolaj izabran za Episkopa australijskog 1973, upravu manastira Krke je preuzeo arhimandrit Stefan (Živan) Maletić. Pored uprave manastira, ovaj ugledni sveštenik je takođe bio rektor Bogoslovije i predavač. Kao jeremonah i starešina manastira u Šabačkoj eparhiji preživeo je strahote logora “Dahau”, zajedno sa njegovom svetosti patrijarhom srpskim Gavrilom.
Stefan je rođen 1917.godine u Dolovu a umro je 1993. godine, sahranjen je u selu Pločica kod Pančeva.
10. Branko Maletić,sveštenik, službuje u  crkvi  brvnari u Staroj Orovici-Sabor Dvanaest Apastola - Pavlov Dan,  u crkvi Svetog Velikomučenika Lazara-Vidov Dan u mestu Dobre Vode, u crkvi Vaznesenja Gospodnjeg-Spasov Dan u mestu Gornja Ljuboviđa i u crkvi Svetog veliko mučenika Georgija-Đurđevdan u Orovičkoj Planini.
11. U Banja Luci postoji adventistička zajednica. Predsednik ove zajednice za B i H  je Sergije Maletić.
12. Na Čeratskom groblju u Sramskim Karlovcima postoji kapela na kojoj se nalazi spomen ploča sa natpisom: Za večan pomen srpskim pravoslavnim sveštenicima,koji su sahranjeni na ovom groblju između 1745 godine i 1900 godine. Na spomen ploči se nalazi i ime Pavla Maletića. (nema drugih podataka).
Ali u popisu Austro- Ugarske iz 1840 godine nalazimo i Panu Maletića kao pravoslavnog sveštenika. Moguće je da se radi o istom svešteniku.(Zbornik Matice Srpske za istorija_81)
13. Za nove gvardijane u župi Miljevci 2009.godine je (izabran)  fra. Ivan Maletić,dosadašnji župnik u Šibeniku. Fra Ivan Maletić rođen je u Kninu, 1972.godine a završio pastoralnu, 1999.godine.
14. Archbishop Makariy (Maletich) Živi u Ukraini u gradu Lviv.
15. Teolog Sergije Maletić, radi u Biblijskom Institutu - Stazama Nade 5608 N Pulaski Rd, Chicago, IL 60646
16. Antun Maletić je vjeroučitelj u Tordincima, vodi i uvježbava pjevanje sa pjevačkim  zborom. 

Toponimi sa imenom Maletić, Maletinci,Malešeci i Maleševo
-Između magistralnih puteva E75 i E 65 u delu blizini Bujanovca  nalazi se Maleševska reka
-Na polovini puta br.E 75. Novi Sad Vrbas nalazi se Maletića salaš.
-Sa rumske raskrsnice na auto putu,prema Šapcu nalazi se lovište-Maletića Lug,koje pripada oštini Ruma.
-Maletića Bara se nalazi u sastavu Obedske Bare .
-Na obroncima Medvednika i Sokolskih planina u selu Gornja Kamenica postiji etno turistički objekat Maletić. Inače sam objekat pripada porodici Rakić.
-Mesto Maletić u Hrvatskoj.
-Zaselak Maletić u Valjevskoj  Kamenici.
-Zaseok Maletići u Bosni -opština Šekovići.
-Maletića Čot,nalazi se blizu mesta Gašnica u Republici Srpskoj (Velika Gradiška).
-Maletina je naselje u opštini Ražanj u Nišavskom okrugu.
-Maletića koliba, nalazi se na Sokolskim planinama kod manastira Soko,u Srbiji.
-Maleševići 
-Maleševo 
-Maleševska Reka 
-Na prostoru Dobanovaca otkriveno je naselje iz bronzanog doba. Prvi pisani pomen naselja datira iz 1404. godine i radi se o naselju Maletinci koje i danas postoji kao deo Dobanovaca
-Maletic(ć), je mesto koje se nalazi u Češkoj. Smešten je u jugozapadnom delu zemlje na obalama reke Blanice i pripada regionu Jihočeský. 


U knjizi o Maleticima možete pronaci mnogo više podataka.
Vid   Maletić 
Radomir Maletić 
Dragomir Maletić 
Ranko Maletić 
Zoran Maletić 
fra Ivo Maletić 
Makarije Maletic - Ukraina
Branko Maletić 
Strahinja Maletić